Hoppa till sidans innehåll

Ny tuff match för U14 pojkar.

26 MAR 2017 23:02
Söndagen 26 mars var det dags för en ny basketmatch för våra U14 killar. Vi fick besök av Borås basket vilka vi har mött antal gånger tidigare. Borås basket är ett väldigt duktigt lag och egentligen i våran serie finns inga dåliga lag.
  • Uppdaterad: 26 MAR 2017 23:06

Alla lag spelar bra basket och ger allt i varje match, det finns inga lätta matcher vilket är kul och bra för allas utveckling.

Matchen börjar i väldigt hög tempo från båda lagen. Vi försöker spela vårt spel i anfallet och spela ett bra försvar. Tack vare vårt hyffsat bra försvar vinner vi första perioden 20-9. I den andra har vi lite svårare att komma till avslut men i försvar är vi fortfarande tajta och släpper inte så många poäng. Vi vinner även den andra perioden med 12-8. I den tredje går vi ut för att försöka utöka ledningen och vi lyckas få till några fastbreaks utökar ledningen genom att vinna perioden 20-11. Vi kommer till den avslutande perioden med en 24 poängs ledning. Men vi visste att vi inte får slappna av och Borås ger allt i sista perioden men de lyckas inte vända vårt stora försprång, utan de vinner den sista perioden med 12-16. Vi vinner matchen till slut med siffrorna 64-44. Det var tuff match för killarna, Borås spelar fysiskt vilket vi också gör, och det resulterade i många fouls, speciellt vi hade stort problem med fouls.

Matchen präglas av våldigt många tekniska fel från båda lagen. Domarna lade ribban högt och blåste allt, bra för killarna att de blir dömda av riktigt kompetenta domarna, speciellt Jasko, som är i mina ögon den bästa domaren i ungdomsserierna. Han har stor integritet och många av våra killar upplever hemmadöming på våra bortamatcher men hos Jasko som har stor integritet och som ibland våra killar har lite svårt att hantera. Många inser inte villken björntjänst det hade varit för deras utveckling med hemmadömning. Många lag är vana vid hemmadömning och sen blir deras drömmar krossade ute i den verkliga världen utan "kompisen" som dömmer och leker stjärnan utan att låta ungdomarna spela basket och kanske även dömma hårdare mot hemmalaget bara föra att hjälpa de i deras utveckling.

Poäng i Bosna: Safet 20, Jan 17, Damir 17, Dorian 7, Leo 3

Nu återstår en match i vårserien, söndagen den 2 april möter vi Högsbo på hemmaplan.

Vi ses i hallen

Coach Keno

 

Skribent: KR
Epost: Adressen Gömd

Sammarbetsparners:

WBDF

 

 

Postadress:
Bosna IF Göteborg - Basket
c/o Becirovic Mehmedalija, Bondegärdet 29, LGH 1102
42433 Angered

Besöksadress:
Stallmästaregatan 2
41505 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0736916177
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

SPONSORER

TRUST UNITED

  Ingenjörsbyrån Andersson & Hultmark AB