Hoppa till sidans innehåll

Nya matcher för U12 och U14 killlar

05 FEB 2017 13:29
Efter att vi har spelat en match i U14 ställde våra U12 killar på en EB sammankomst i Gothia hallen söndagen 29 januari. Vi spelade två matcher, där i första matchen ville vi verkligen vara med och spela basket och ha roligt.
  • Uppdaterad: 05 FEB 2017 23:31

I andra hade vi en helt annan inställning där vi verkligen inte ville vara med och spela basket utan mest skulle vi showa och lattja lite.  Att bara komma med en sån inställning till matchen är väldigt okamratligt mot sina medspelare och även ej schysst mot släkt/familjen som är där för att stötta laget. Men visst vi hade kul som vanligt på EB, och det är väl det viktigaste trots allt.

Nu skulle vårt U14 lag möta KFUM lördagen 4 februari. KFUM är ett riktigt bra lag, de har bra tränare, och speciellt vill jag hylla Enrique som är en riktig basketsjäl och riktig
bra människa. Vi hade ganska bra forutsättnigar då vi tränade ganska bra och med större delen av truppen på träningar. Vi visste att det skulle bli en svår match och endast rätt inställning från första sekunden är det som gäller. Och samma sak här, man gör sitt bästa för sina lagkamrater och för publiken som
är där för att heja på laget. Ingen publik i världen är intresserad att titta på killar på dåligt humör, utan inställning och utan kämpaglädje. Vill man se show så går man och tittar på
Harlem Globetrotters, vi är inte där än, skjuta Curry treor och no look pass a la Magic är vi lååååååååååååångt ifrån också.

Vi började matchen precis så som vi inte ska göra, lojt och tamt helt enkelt, KFUM däremot satte press direkt och visade från första sekund att de är där att spela basket i 40 minuter, inte 3 eller 5, inte en halvlek eller två, utan de kämpade från början till slut, och med en sån inställning hos motståndarna så går det inte bara komma in och tro att det kommer lösa sig av sig själv. Våra fyra äldsta starters visade väldigt lite på plan i första perioden och därför var det naturligt att ge chansen direkt till våra yngre killar som kanske inte är där än både fysiskt och mentalt som våra äldsta men de förtjänar att spela och det kommer de alltid att göra oavsett om vi vinner eller förlorar. Första perioden var en enkel uppgift för KFUM vilken de vann med 28-7. Till andra perioden kom vi ut så som vi skulle ha gjort från första sekunden, vi visade mer kämpaglädje, inställningen var helt annan och vi vann den andra med 15-9. I tredje perioden gjorde vi exakt som i andra, vi tog för oss, passade bättre, spelade bättre försvar och vann den tredje med 17-12.

Sen kommer fjärde perioden, vi tar snack med domarna, blir frustrerade, och naturligtvis så låser sig spelet. Här gör vi samma sak som i första perioden där vi släpper in våra yngre förmågor att avsluta matchen och vi förlorar den fjärde 29-5. KFUM vinner välförtjänt matchen 73-45 och kan åka hem väldigt nöjda efter sin insats.

Vi kan vara nöjda med delar av matchen och en sak ska vi absolut inte vara nöjda med: snack med tränaren, snack med domarna, inställningen att inte vilja komma in och spela när tillfället ges. Tyvärr, sån inställning gör att ni bara förstör mest för er själva, ingen annan. Det minsta man kan göra är att ge i alla lägen 100%, både för sin egen skull, för sina lagkamraters och även för de som har valt att spendera sin lediga tid att komma och titta på er. Finns inte de 100% redan nu då får man nog fundera på vad man sysslar med egentligen, för det kommer inte bli bättre, kan jag lova er. Tror man att man kan redan allt när man är 10-13 år gammal får man tänka om, basket är ett lagspel, där lagkänslan är otroligt viktigt, finns många sporter där man inte behöver ta hänsyn till lagkamrater, coachen, domaren. Jag vill tacka publiken som stöttade oss under hela matchen.
Poängen i Bosna: Jan 18, Safet 13, Dorian 9, Leo 4, Alem 1

Bosna IF är en basketförening som har varit med länge med Mesa, Besad och Jasko i spetsen. Som har gjort väldigt mycket för ungdomarna i nordost, där alla ungdomarna har varit välkomna och som aldrig gjort någon selektion på ungdomarna. Alla är alltid välkomna att komma och börja hos oss och så kommer det alltid att vara. Vi lägger mycket tid på nya spelare som kommer in i lagen. Nu har vi många fler duktiga ledare i Bosna IF, som lägger sin själ och mycket av sin lediga tid på att träna ungdomarna. Och det minsta man kan göra är att vara ärlig mot sin egen tränare, sina lagkamrater och mest för sig själv att komma på träningar i tid, vilja träna och ge 100% under träningar och matcher, vara stöd för varandra både på och utanför basket, satsa på skolan och vara allmänt trevlig.

Det finns många ungdomar som inte har den chansen, de har inte den möjligheten som ni har med en varm hall och någon som är villig att coacha er ge er råd för att ni ska vara bra ungdomar och i slutändan hjälpsamma medborgare.

Vi ses på träningar....

Coach Keno

Skribent: KR
Epost: Adressen Gömd

Sammarbetsparners:

WBDF

 

 

Postadress:
Bosna IF Göteborg - Basket
c/o Becirovic Mehmedalija, Bondegärdet 29, LGH 1102
42433 Angered

Besöksadress:
Stallmästaregatan 2
41505 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0736916177
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

SPONSORER

TRUST UNITED

  Ingenjörsbyrån Andersson & Hultmark AB